De tekst ‘The post appeared first on’ verwijderen uit je RSS feed

Het einde van Google Reader was voor velen ook meteen het einde van het tijdperk der RSS. Maar ik vind dat zo’n gemak, dat ik het nog altijd gebruik. Er is maar één ding dat me stoort, en dat is die “The post appeared first on…” onderaan de meeste blogberichten.

Ik wil dat ook niet onder mijn eigen artikels hebben staan, dus zocht ik uit waar dat lijntje tekst vandaan komt. Blijkt dat dat niet door WordPress gegenereerd wordt, maar door Yoast (een plugin die ik gebruik voor SEO).

Gelukkig kan je het ook verwijderen:

Screenshot Yoast plugin - Geavanceerde instellingen

  • Ga naar het dashboard van de Yoast plugin en klik op de tab Functies.
  • Schakel de Geavanceerde instellingenpagina in.
  • Ga naar Geavanceerd > RSS. Daar zie je een tekstvak met volgende tekst: The post %%POSTLINK%% appeared first on %%BLOGLINK%%.
  • Verwijder die tekst, en ‘t is gefixt.

Yoast voegt dat tekstje automatisch toe zodat er altijd naar de originele bron (jouw artikel) verwezen wordt, onafhankelijk van waar je RSS feed ingeladen wordt. Mochten er dan van die onnozelaars zijn die zomaar RSS feeds van anderen inladen op hun website, dan ben je gecovered. Maar dat zijn zo van die louche praktijken uit de jaren negentig die nu nog zelden voorkomen. Wat mij betreft alleszins niet genoeg reden om dat zinnetje te laten staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *