Growing up with Alexa ➙

Eén van de dingen die ik me wel eens afvraag: kinderen en voice assistants, gaat dat samen? Blijkbaar wel.

“I wasn’t sure if Hannah knew whether Alexa is human. So I asked, and this is what she told me: Alexa is ‘a kind of robot’ who lives in her house, and robots, she reasoned, aren’t people. But she does think Alexa has feelings, happy and sad. And Hannah says she would feel bad if Alexa went away. Does that mean she has to be nice to Alexa? Yes, she says, but she’s not sure why.”

De eerste voice assistant die ik heb leren kennen was Siri, en die vind ik eigenlijk niet zo leuk – Siri heeft ook lang niet aangestaan op mijn iPhone. Daarna werd er een Google Home in huis gehaald, maar dat was het ook niet helemaal. Nu hebben we hier een Echo en een EchoDot staan, en om één of andere reden, ben ik wel fan van Alexa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *